جهت اطلاع از قیمت انواع مختلف میز مگنت با ما تماس بگیرید.

 

میز مگنت ابزاری جهت نگه داری قطعه کار است که در فرایند ماشین کاری از آن استفاده می گردد. روش معمول تر استفاده از گیره های مکانیکی است که البته منجر به آسیب های جزئی به قطعه کار خواهد شد. از این رو در مواردی که عدم آسیب به قطعه کار مهم بوده و یا سرعت آماده سازی قطعه بر روی دستگاه مهم باشد از میز مگنت استفاده می گردد. همان طور که از نام این ابزار مشخص است، از نیروی مغناطیسی جهت مهار قطعه استفاده می کند و تنها در مورد  قطعات فلزی مغناطیسی نظیر آهن، چدن و فولاد (البته به جز استیل ضد مغناطیس) کاربرد دارد.

در مقاله ی میز مگنت و مزایای استفاده از آن در ماشین کاری، علاوه بر تشریح ویژگی های میز مگنت و مزیت های استفاده از آن نسبت به گیره های مکانیکی، در صنایع مختلف ماشین کاری نظیر سنگ زنی، فرزکاری و تراشکاری، چگونگی اثر گذاری آن در فرایند تولید نیز بررسی شده است.

نیروی مغناطیسی اعمالی متناسب با جنس، میزان صافی سطح و ضخامت قطعه است و لازم است با در نظر گرفتن اطلاعات فنی هر محصول مقدار نیروی اعمالی استخراج گردد. با افزایش ضخامت و بهبود کیفیت سطح متصل به مگنت، نیروی مغناطیسی افزایش پیدا میکند. هر چقدر میزان کربن قطعه فولادی کمتر باشد نیز نیروی مغناطیسی بیشتر است. در زیر نموداری کلی از تاثیر جنس و فاصله هوایی (ناشی از میزان صافی سطح) ارائه شده است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

عوامل موثر بر شار مغناطیسی میز مگنت ها در مقاله  عوامل تعیین کننده‌ی نیروی مغناطیسی در میزمگنت ها بصورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.

میزهای مگنت در صنایع به سه نوع کلی تقسیم می شوند که در زیر هر کدام به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.

۱) میز مگنت دستی (permanent magnetic chuck)

در میز مگنت های دستی از مگنت های سخت در داخل دستگاه استفاده می گردد و به این دلیل به آنها دستی گفته میشود که توسط یک اهرم، دستگاه مگنت و دمگنت می گردد.

تغییر حالت اهرم، محل مگنتهای داخلی و در نتیجه مسیر عبور شار مغناطیسی را تغییر می دهد. در حالت مگنت، شار مغاطیسی از درون قطعه عبور کرده و نیروی مغناطیسی اعمال می گردد و در حالت دمگنت شار مغناطیسی در دستگاه به صورت گردشی می شود و نیروی اعمالی به قطعه تقریباً صفر می گردد.

این نوع میزهای مگنت به علت استفاده از نیروی مکانیکی (اعمالی به اهرم) جهت مگنتاسیون، میزان خرابی بالایی دارند و البته در اکثر اوقات با اعمال سرویس، مجدداً قابل استفاده اند. اگرچه کیفیت مگنت های مورد استفاده و کیفیت مکانیزم اهرم در این نوع مگنت ها در میزان قدرت آن ها موثر است، اما افزایش بیش از حد قدرت مگنت ها موجب ایجاد محدودیت در جابه جایی مگنت ها در فرایند مگنتاسیون مکانیکی می گردد. از این رو ساخت میزمگنت های دستی با قدرت های بالا امکان پذیر نیست. علی رغم قدرت نگهدارندگی کم میز مگنت های دستی، به دلیل قیمت نسبتاً مناسب، وزن کم، قابلیت حمل و جا به جایی آسان، عدم نیاز به جریان برق و ایمنی کافی کاربرد بسیاری در صنایع دارد و اغلب بر روی دستگاه های سنگ مورد استفاده قرار می گیرد.

۲) میز مگنت برقی (electromagnetic chuck)

در این نوع از جریان الکتریکی جهت اعمال نیروی مغناطیسی استفاده می شود. درون دستگاه از تعدادی سیم پیچ استفاده شده است که با وصل برق نیروی الکترومغناطیس تولید می کنند. نیاز به عبور مداوم جریان برق گرم شدن تجهیز را در پی دارد. این امر علاوه بر کاهش قدرت نگه‌دارندگی میزمگنت طی عملیات ماشین کاری، موجب استهلاک تجهیز و افزایش هزینه های تعمیرات و نگهداری نیز می شود. علاوه بر آن، برق دستگاه همیشه وصل است و درجه حفاظت در برابر رطوبت و گرد وغبار (IP) بر روی این نوع از میز مگنتها اهمیت بالایی دارد. در تصویر زیر یک میز مگنت برقی نمایش داده شده است.

میز مگنت برقی عموماً قدرت نسبتاً بالاتری نسبت به میز مگنت دستی (در رنج ها و ابعاد یکسان) تامین می کند ولی با قطع برق نیروی آن نیز صفر شده و احتمال بروز حادثه وجود دارد.

جهت اطلاع از قیمت میز مگنت های برقی با ما تماس بگیرید.

 

۳) میز مگنت الکتروپرمننت (electro permanent magnetic chuck)

نیاز به نیروی مغناطیسی بیشتر جهت استفاده از میز مگنت بر روی ماشین های فرزکاری و CNC، عدم استفاده از اهرم مکانیکی و نیاز به ایجاد سوراخ کاری کامل بر روی قطعات، منجر به اختراع میز های مگنت الکتروپرمننت شد. این میزهای الکتروپرمننت مگنت، گردش مداوم شار و نیروی مغناطیسی را برای مدت نامحدود تضمین می‌کنند و در طول مراحل کار، نیازی به منبع انرژی خارجی ندارند؛ زیرا از جریان الکتریکی به صورت لحظه ای و تنها در زمان های مگنتاسیون (وصل کردن) و دمگنتاسیون (قطع کردن) استفاده می کنند. بنابراین قطع منبع
تغذیه نمی تواند نیروی نگه‌دارندگی مغناطیسی تولید شده توسط سیستم را تغییر دهد. این سیستمهای نگهدارنده مغناطیسی اصطلاحاً
COLD نامیده می شوند. عدم وجود مداوم جریان مغناطیسی در میزهای الکتروپرمننت مگنت موجب حذف انرژی حرارتی و مسائل و مشکلات ناشی از آن می شود. قدرت جذب میز مگنت های پالسی (الکتروپرمننت) همواره ثابت و بالاتر از سایر نگهدارنده ها است و مناسب ترین گزینه برای عملیات فرزکاری می باشد. در زیر تصویری از آنها ارائه شده است.

مزایای کلی این نوع مگنت عبارتند از :

  • مانور عملیات فرزکاری بیشتر
  • ماشین کاری قطعات نامتقارن
  • طول عمر بیشتر وسرعت عمل بیشتر
  • توزیع یکنواخت نیرو روی کل سطح قطعه ی کار
  • بدون کوچکترین لغزش در حین ماشین کاری
  • قدرت نگه‌دارندگی ثابت
  • ایمنی بیشتر
  • کاهش مصرف برق
  • کاهش هزینه های تعمیرات و نگهداری

از مزایای دیگر این نوع مگنت ها (مگنت های ساخت شرکت پایا مغناطیس پارتاک) امکان تنظیم میزان نیروی مغناطیسی است که جهت تنظیم اولیه قطعه کار و ماشین کاری ورق های با ضخامت کم بسیار کار آمد است.

با توجه به اینکه این نوع میز مگنت تنها برای وصل و قطع از برق استفاده می کند، با قطع برق امکان بروز هیچ حادثه ایمنی یا خرابی تجهیزات وجود ندارد. این مگنت ها می توانند در چند section ساخته شوند و هر کدام به طور جداگانه وصل و قطع گردند.

از قطعات اضافی مورد استفاده بر روی این مگنت که بسیار کارآمد است می توان به لقمه های ثابت یا متغیر اشاره کرد که جهت ماشین کاری قطعاتی که سطح ناصافی دارند مورد استفاده قرار می گیرند. هر چند استفاده از این لقمه ها نیروی مغناطیسی را کاهش میدهد ولی استفاده از آنها در مراحل اولیه ماشین کاری بسیار کارآمد است. در زیر تصویری از نحوه استفاده از این لقمه ها نشان داده شده است. با استفاده از این لقمه ها امکان ایجاد سوراخ راه به در نیز وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با این قطعات به مقاله لقمه های مغناطیسی و ماشین کاری مراجعه کنید

در مجموع می توان گفت این نوع مگنت ها مزایای بسیاری نسبت به دو نوع قبلی داشته و دقت و سرعت کار با آنها بالاتر است. به لحاظ اقتصادی نیز استفاده از میز مگنت الکتروپرمننت بسیار به صرفه تر از سایر موارد است؛ چرا که عدم وجود مسائل حرارتی هزینه های تعمیر و نگه داری تجهیز را تا حد زیادی کاهش می دهد، حذف نیاز مداوم بر جریان برق موجب کاهش 95درصدی مصرف برق می شود. همچنین با افزایش سرعت عملیات، هزینه های تولید نیز کاهش می یابد. در مقاله ی میز مگنت و مزایای استفاده از آن در ماشین کاری  به طور مفصل به چگونگی عملکرد و تاثیرمثبت میزمگنت ها در صنعت ماشین کاری پرداخته ایم.
شما می توانید انواع میزهای مگنت الکتروپرمننت ساخت شرکت را در بخش محصولات مشاهده کرده و از ما مشاوره بگیرید تا مطابق با نیاز خود ، مناسب ترین گزینه را خرید نمایید.

جهت اطلاع از قیمت میز مگنت های پالسی (EPM) با ما تماس بگیرید.

در این زمینه بخوانید:
محاسبه نیروی نگه‌دارنده مغناطیسی میزالکتروپرمننت مگنت
میز مگنت و مزایای استفاده از آن در ماشین کاری

محاسبه نیروی نگه دارنده مغناطیسی میز مگنت پالسی