در مقاله ترمز و انواع آن انواع ترمزها و منبع محرکه آن ها معرفی و برتری های ترمز مگنتی نسبت به سایر انواع ترمز ذکر شد. در این مقاله قصد داریم ترمز های مغناطیسی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

ترمز مگنتی چیست؟

ترمزهای مغناطیسی یا ترمز مگنتی دستگاه هایی هستند که قدرت و حرکت چرخشی را با استفاده از نیروی مغناطیسی کنترل می کنند. در ترمز مگنتی نیروی جاذبه مغناطیسی ابتدا به نیروی مکانیکی و سپس به نیروی اصطکاکی تبدیل می شود. منبع تامین نیروی مغناطیسی در ترمزمگنتی، سیم پیچ های حامل جریان و یا آهنرباهای دائم هستند. عملکرد سریع، درگیری دقیق، کاهش سایش قطعات، تعمیر و نگهداری کمتر، قیمت مقرون به صرفه و طول عمر بیشتر  از جمله مزایای ترمز مگنتی نسبت به سایر ترمزهاست.

کاربردهای ترمز مگنتی

ترمزها مغناطیسی در صنایع مختلفی از جمله حمل و نقل، هوافضا، انرژی هسته ای، بازیافت، خودروسازی، کاغذسازی، فولاد، متالورژی، مواد، انرژی هسته ای و پتروشیمی استفاده می شوند. برخی از کاربردهای رایج ترمز مغناطیسی در ادامه تشریح شده است:

  • ترمز مگنتی جرثقیل:

    جرثقیل ها برای حمل بارهای بسیار سنگین (تا چندین تن) طراحی شده اند، این امر موجب شده است تا سیستم ترمز آن­ها به یک بخش حیاتی برای تامین ایمنی عملیات تبدیل شوند. جرثقیل ها به صورت مکرر بین حالت های شروع حرکت، تغییر سرعت و توقف تغییر می کند. این سه حالت به کمک ترمزها ایجاد می شوند.

    ترمز مغناطیسی در جرثقیل های سقفی، دروازه ای و وینچ باز به منظور متوقف کردن عملکرد موتور یا کنترل دقیق و قابل اطمینان مکانیسم بالا بردن بر روی شفت موتور جرثقیل نصب می شوند.

  • ترمزمگنتی کانوایر (نوار نقاله):

    برخی کانوایر (نوار نقاله) ها مانند کانوایر تخلیه و انتقال در معادن برای توقف نیاز به ترمزهای ایمن دارند. عدم وجود ترمزهای ایمن بر روی نوار نقاله ها می تواند منجر به آسیب های فاجعه بار شود. به عنوان مثال، سرعت بیش از حد می تواند منجر به آسیب به اجزای سیستم درایو، گرفتگی ناودان در نقاط انتقال، یا مسائل ایمنی شود.

    ترمز های مگنتی درامی و دیسکی ممکن است برای توقف کامل کانوایر یا نگه داشتن موقت آن استفاده شوند. در هر یک از این حالت ها محل قرارگیری ترمز در سیستم محرک متفاوت خواهد بود. ترمز مگنتی عموما بر روی محور گیربکس یا محور درام خروجی نوار نقاله قرار می گیرد.

  • ترمز مغناطیسی خودروها:

    ترمزهای الکترومغناطیسی در اتومبیل ‌ها، گشتاور یک اتصال مکانیکی را به یک قسمت از ترمز الکترومغناطیسی انتقال می‌دهند و منجر به قطع یک اتصال مکانیکی دوار می گردند. این تجهیز در مواردی همچون مگنت کولر و گیربکس خودروها، مگنت دیفرانسیل خودروهای کاربرد دارد.

  • ترمز مگنتی آسانسور:

    در هنگام قطع برق، آسانسور و سیستم ترمز موتور آسانسور باید بصورت اتوماتیک عمل نمایند. ترمزها باید توانایی متوقف ساختن کل مجموعه را در حالتی که کابین آسانسور با ۱۲۵ درصد بار نامی خود در سرعت نرمال در حرکت است، داشته باشند و سریع سیستم را به حالت سکون برسانند. علاوه بر این روند کاهش سرعت باید به گونه­ای باشد که توقف کابین در اثر برخورد با ضربه گیرها مختل نشود. ترمز مگنتی به سبب ویژگی هایی هم چون سرعت عمل بالا و ترمزدهی قابل تنظیم قادر به فراهم کردن شرایط مذکور و کنترل مطلوب حرکت آسانسور ها و افزایش ایمنی آن ها است.

    معمولا ترمزمگنتی آسانسور ها در جهت محوری از موتور نصب می گردد.

  • ترمز مگنتی ربات ها:

    ربات های صنعتی نقش کلیدی در عملیات تولید، مونتاژ و بسته بندی دارند. ترمزمگنتی در محل اتصالات و جوینت های ربات ها به منظور نگه داشتن بازو یا مکانیزم ربات در جای خود استفاده می شود. بسته به نوع اتصال و گشتاور موردنیاز، عکس العمل سایر اجزا ربات، نسبت گشتاور به قطر و فضای موجود جهت نصب ترمز از ترمز های مگنتی با ساختار های متفاوت استفاده می شود. انواع اتصالات ربات که ترمزمگنتی در آن استفاده می شود در شکل زیر نشان داده شده است.

 

پایا مغناطیس پارتاک قادر به طراحی و ساخت انواع ترمزهای مغناطیسی می باشد. برای آشنایی با ویژگی های مگنت ترمزی پارتاک اینجا کلیک کنید.

 

در این زمینه بخوانبد:

ترمز چیست؟

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید